26 september 2024

Revolutionair, de zelfreinigende spoelbak!

Sinds BORA in 2007 een revolutie veroorzaakte met de 'downdraft kookveldafzuiging', wordt de naam geassocieerd met innovatieve inbouwkeukenapparatuur van topkwaliteit en met een indrukwekkend design. Nu, introduceert de BORA spoelbak opnieuw een ongekende, maar volledig logische functie in keukens: met een druk op de knop stroomt het water van alle vier de zijden van de spoelbak tegelijkertijd naar beneden om deze en de bodem in slechts enkele seconden te reinigen.

 

Toen het idee voor het eerst werd bedacht, was het principe slim en overtuigend - maar lastig om in de praktijk te brengen. Nu ziet het er ongelooflijk eenvoudig uit wanneer het water uit de rand van de gootsteen komt, gelijkmatig langs alle vier de zijden van de gootsteen naar beneden stroomt en samenkomt en onderweg alle vuildeeltjes opvangt. Cristadur, het gepatenteerde kwartscomposietmateriaal dat wordt gebruikt om de spoelbak te maken, ondersteunt deze laminaire waterstroom in zijn zelfreinigende werk met een prachtig pareleffect. Voor nog meer hygiëne in de keuken.

 

Technisch hoogstandje in de praktijk brengen

Een van de uitdagingen voor de ontwikkelaars was dat in plaats van samen te komen in het midden van de wasbak, het water moest samenlopen bij het afvoerfilter aan de achterkant. Om dit te bereiken verdeelt een slim ontworpen stromingsprofiel het water gelijkmatig over de naadloze, matte oppervlaktestructuur.

De zelfreinigende functie wordt geactiveerd door op de speciaal voor de BORA spoelbak ontwikkelde knop op de kop van de kraan te drukken. Deze is perfect geplaatst, zodat gebruikers niet om het hete water heen hoeven te reiken dat uit de kraan komt. De kop is ook voorzien van een sensor met een LED die van blauw naar rood gaat om de watertemperatuur aan te geven. Liever een Quooker, dat kan! Voor diegene die liever een Quooker bij de spoelbak hebben staan is er een sensor verkrijgbaar die onzichtbaar naar wens onder het werkblad gemonteerd kan worden, zo hoeven we geen consessies te doen!

De verschillende waterintervallen zijn een ander ingenieus detail dat uit de praktijktests naar voren kwam. Een korte druk op de knop activeert de zelfreinigende functie voor de duur van de druk. Dit maakt korte waterstoten mogelijk. Als je de knop lang indrukt, wordt de aanraaksensor gedurende 5 seconden continu geactiveerd en wordt de spoelfunctie automatisch gedurende nog eens 15 seconden geactiveerd.

Perfect voor elke keuken: ingenieuze functies in een tijdloos ontwerp

De BORA Sink heeft een prachtige, onopvallende zwarte afwerking, is ongevoelig voor watertemperaturen tot 180 graden en geschikt voor combinatie met alle conventionele kranen. Om de installatie van een functionele kraan, bijvoorbeeld van Quooker, mogelijk te maken, is de spoelbak ook verkrijgbaar zonder de matzwarte, gepoedercoate BORA Sink kraan. In dat geval wordt de zelfreinigende functie bediend met een aanraaksensor die vrij onder het werkblad kan worden geplaatst.

Zoals alle BORA producten heeft de BORA spoelbak een tijdloos minimalistisch design. De overloop is opzettelijk aan de tegenoverliggende zijde geplaatst, zodat de gitzwarte afwerking goed zichtbaar is. De hoogwaardige onderbouwspoelbak wordt door SCHOCK in het Beierse Woud geproduceerd en vereist geen extra inbouwdiepte, zodat standaard afvoersystemen er gemakkelijk onder kunnen worden geïnstalleerd.

Afmetingen binnenmaten spoelbak: breedte 486 mm x diepte 372 mm x hoogte 216 mm